arrow_drop_up arrow_drop_down

Fysiotherapie bij diabetes

Onze specialisten staan voor u klaar

Waarom is bewegen met diabetes nou zo belangrijk?

Regelmatig extra bewegen is erg belangrijk voor je gezondheid. Je lichamelijke conditie en hoeveel je beweegt bepalen hoeveel medicatie er nodig is om je bloedglucosewaarden op peil te houden. Ook gezond eten en het aantal koolhydraten dat je binnen krijgt speelt hierin een belangrijke rol. Door minder gebruik van medicatie zal de kans op bijwerkingen hiervan kleiner worden en kunnen complicaties zoals hart- en vaatziekten mogelijk worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Door een gezondere leefstijl zal je daarnaast ook op een gezonder gewicht komen, je fitter en energieker voelen en lekkerder in je vel zitten.

Sporten met diabetes type I

Bewegen zorgt voor een lager gewicht, een lagere bloeddruk, een betere controle over je bloedglucose, betere elasticiteit van de vaten en minder vetten in je bloed. Door te bewegen werk je aan een gezond lichaam en kan je de kans op complicaties door je diabetes type I verkleinen.

Sporten met diabetes type II

Overgewicht, ongezonde leefstijl en weinig lichaamsbeweging zijn belangrijke oorzaken van diabetes type II. Door te bewegen en het creëren van een gezonde leefstijl kunnen de symptomen van diabetes type II verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Daarnaast verklein je de kans op complicaties.

Sporten met diabetes bij Health Centre Zuidhorn

De drempel om te gaan sporten of bewegen is vaak hoog. Zeker als je diabetes hebt. Want wat als je bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Health Centre Zuidhorn is een sportcentrum met het keurmerk “Oog voor Diabetes”. Wij weten hoe we u hierin moeten begeleiden. Als u bij ons komt sporten zal er aan de hand van een intake gesprek met een fysiotherapeut een persoonlijk oefenschema worden opgesteld. Heeft u naast het sporten ook hulp nodig met creëren van een gezond eetpatroon, dan kunt u altijd terecht bij onze diëtiste voor advies op het gebied van voeding.

Fysiotherapeutisch Consult

Tijdens een fysiotherapeutisch consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht en de beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven en/of tijdens het sporten of uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. De behandeling duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Betaling & vergoeding fysiotherapie

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, als wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Aandoeningen uit de chronische lijst worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord. Hiernaast zijn wij ook aangesloten bij het Schoudernet.

Wat bieden wij met onze fysiotherapie:

  • Persoonlijke aandacht
  • Verschillende specialisaties en expertises
  • Ongedwongen sfeer
  • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
  • Gemiddelde klantwaardering 9,9!

Klantervaringen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."
A. van Eems
"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
G. Kelderhuis
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"
D. Vriesen

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.