Fysiotherapie bij sportblessures

Professionele fysiotherapie in Zuidhorn

Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen?

De behandeling van een fysiotherapeut heeft als doel het herstellen van blessures, het voorkomen van blessures en de verbetering van (sport)prestaties. Iedere sporter, recreatief of professioneel, kan bij de fysiotherapeut terecht voor adviezen en begeleiding. De fysiotherapeut kan u begeleiden tijdens het trainen voor een specifiek (sport)doel, zoals een marathon. Maar ook als u aan een sport wilt gaan beginnen, maar niet weet hoe u dit moet aanpakken, kunt u terecht bij een fysiotherapeut voor adviezen en begeleiding.

Ook voor chronische aandoening

Ook mensen met een chronische aandoening kunnen terecht bij een fysiotherapeut. Door meer te bewegen, en eventueel het beoefenen van een sport, kan de kwaliteit van leven worden verbeterd. De fysiotherapeut kan u adviseren in een passende sportbeoefening en daarnaast ook over de frequentie en intensiteit die voor u het meest geschikt is.

Sporten bij Health Centre Zuidhorn

Onze praktijk beschikt over een ruime fitnessruimte met professionele en moderne apparatuur en materiaal om zo een optimale training te kunnen aanbieden om uw doelen te behalen.

Fysiotherapeutisch Consult

Tijdens een fysiotherapeutisch consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht en de beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven en/of tijdens het sporten of uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. De behandeling duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Betaling & vergoeding fysiotherapie

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, als wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen.
Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Aandoeningen uit de chronische lijst worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord. Hiernaast zijn wij ook aangesloten bij het Schoudernet.

Wat bieden wij met onze fysiotherapie:

  • Persoonlijke aandacht
  • Verschillende specialisaties en expertises
  • Ongedwongen sfeer
  • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
  • Gemiddelde klantwaardering 8,9!

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Plan direct een afspraak online of bel ons.