Bekkentherapie

 

Onze specialisten staan voor u klaar

Bekkentherapie in Zuidhorn

Bent u op zoek naar een professionele fysiotherapeut in de buurt van Zuidhorn voor bekkentherapie? Voor fysiotherapie bent u dan bij ons aan het juiste adres. Sinds 1978 zijn wij met onze fysiotherapiepraktijk (voorheen Fysiotherapie Bron) één van de langst gevestigde fysiotherapeuten in Zuidhorn. Ons team bestaat uit 6 enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen specialisatie en expertise. Wij vinden het erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat u ook na de behandelingen klacht(en)vrij blijft. Hiervoor krijgt u adviezen en/of oefeningen mee van onze fysiotherapeuten om dit te realiseren. Daarnaast kunt u ook kiezen voor nazorg middels fysio fitness.

Meer dan 20% van de wereldbevolking heeft klachten op het gebied van incontinentie

Meer dan 20% van de wereldbevolking heeft klachten op het gebied van incontinentie (ongeveer 50% vrouwen boven 50 jaar en ongeveer 35% mannen boven 50 jaar).

Bekkenfysiotherapie is een behandeling bij o.a. de volgende klachten:

 • Incontinentie, ongewenst urineverlies bij het lachen, hoesten of springen;
 • Bekkenbodemoefeningen;
 • Seksuele problemen, zoals erectiestoornissen en impotentie;
 • Bekkeninstabiliteit;
 • Lage rugklachten;
 • Verzakkingen, zowel organen als blaas.
 • Zwangerschap (voor en na bevalling)

Kom van uw klachten af

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de Pelvic Trainer®. Dit is een meetapparaat dat uitwendig de spierspanning van de bekkenbodem kan meten voor een juiste diagnostiek. De Pelvictrainer® is een medisch hulpmiddel, ontwikkeld en gefabriceerd in Zwitserland door de firma Msys AG, als oplossing voor de kracht- en coördinatie-verbetering van de bekkenbodemspieren en voor de behandeling van functieverstoringen van de bekkenbodem.

De Pelvictrainer® kan door zowel vrouwen, mannen als kinderen met de kleding aan gebruikt worden. De Pelvictrainer® biedt de mogelijkheid om uitwendig de bekkenbodemspieren te trainen op ontspanning en kracht om zo bekkenbodem klachten te verhelpen of te reduceren.

Vergoeding Fysiotherapie Zuidhorn

Voor vergoeding via de zorgverzekeraar dient u een aanvullende verzekering te hebben. In sommigen gevallen wordt de behandeling ook (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is het geval als de aandoening op de chronische lijst fysiotherapie staat. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of u hiervoor in aanmerking komt.

Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Zuidhorn:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,2!

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Plan direct een afspraak online of bel ons.