Hydrotherapie in Zuidhorn

Professionele fysiotherapie in het water

Hydrotherapie in Zuidhorn

Hydrotherapie is oefentherapie in verwarmd water (32 graden). Hierbij worden de spieren en gewrichten die door klachten en/of aandoeningen achterblijven in bijvoorbeeld: kracht, mobiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen en stabiliteit getraind om weer op niveau te komen. Het water kan worden ingezet als weerstand maar juist ook ter ondersteuning. Hierdoor kan het bewegen makkelijker zijn dan op het droge. Dit is ideaal voor training en revalidatie.

Samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging Groningen
Naast onze eigen groepen hebben wij ook een speciale hydrotherapie groep in samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging Groningen. Als u hiervan lid bent, kunt u met korting aan deze groep deelnemen. Daarnaast duren de hydrolessen 45 minuten i.p.v. 30 minuten. Twee mooie voordelen voor u als lid van de Reumapatiëntenvereniging Groningen.

Lid worden?
Wil je deelnemen aan deze hydrotherapiegroep voor mensen met reumatische aandoeningen? Meld je dan aan via: https://rpv-groningen.nl/

hydrotherapie

Vergoeding Fysiotherapie Zuidhorn

Voor vergoeding via de zorgverzekeraar dient u een aanvullende verzekering te hebben. In sommigen gevallen wordt de behandeling ook (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is het geval als de aandoening op de chronische lijst fysiotherapie staat. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of u hiervoor in aanmerking komt.

Hydrotherapie is geschikt voor mensen met:

  • Artrose
  • Fibromyalgie
  • Reuma
  • Diabetes
  • COPD
  • Revalidatie bij heup- of knieprothese
hydrotherapie