Shockwave therapie

Onze specialisten staan voor u klaar

 

Shockwave in Zuidhorn

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van shockgolven, die door middel van een behandelkop worden overgedragen aan het lichaam. Shockwave wordt gebruikt om het natuurlijke genezingsproces in overbelaste of verkalkende pezen op gang te brengen en te versterken. Het geeft goede resultaten bij chronische spier- en peesklachten.

Hoe gaat een shockwave behandeling?

We beginnen altijd met een intakegesprek om te horen waar u de meeste pijn ervaart. Daarna doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek om het pijngebied in kaart te brengen. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen.

Shockwave is toepasbaar bij:

 • Chronische elleboogpijn (Tennis- of Golferselleboog)
 • Pijn net onder de knieschijf (Jumpers knee)
 • Chronische pijn aan de achillespees (Achillodynie)
 • Hielpijn, pijn onder de voet (Hielspoor)
 • Scheenbeenvliesontsteking(MTSS/Shin Splints)
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (Trigger points)
 • Andere vormen van tendinitis(peesontsteking)

Fysiotherapeutisch Consult

Tijdens een fysiotherapeutisch consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht en de beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven en/of tijdens het sporten of uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. De behandeling duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Vergoeding Fysiotherapie Zuidhorn

Voor vergoeding via de zorgverzekeraar dient u een aanvullende verzekering te hebben. In sommigen gevallen wordt de behandeling ook (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is het geval als de aandoening op de chronische lijst fysiotherapie staat. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of u hiervoor in aanmerking komt.

Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Zuidhorn:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,2!

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Plan direct een afspraak online of bel ons.