Revalidatie na corona(COVID-19)
18 November 2020 

Revalidatie na corona(COVID-19)

Heeft u corona gehad en zit u met klachten als gevolg van dit ingrijpende virus? Dan kunt u terecht bij Health Centre Zuidhorn voor het starten van een revalidatietraject.

Het coronavirus(COVID-19) komt vaak tot uiting als een luchtweginfectie. De ziekte leidt gelukkig bij 80% van de patiënten tot milde of matige klachten. 15% van de patiënten ontwikkelt ernstige klachten en 5% ontwikkelt kritieke klachten, waarbij een IC-opname noodzakelijk is.

Patiënten die ernstig ziek zijn geweest kunnen laag belastbaar zijn en een lange nasleep ervaren. Er kunnen restklachten ontstaan zoals longproblemen, vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, verlies van conditie, kracht en psychische- en cognitieve problemen. COVID-19 kan u hierdoor flink beperken in uw dagelijkse leven, zoals bij traplopen, boodschappen doen, werken of het uitoefenen van een hobby. De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in het herstel van patiënten met COVID-19 die blijvende beperkingen ondervinden in het dagelijks functioneren.

Heeft u ook moeite om na COVID-19 het “normale leven” weer op te pakken? Of kent u iemand die hier moeite mee heeft? Dan kunt u vanaf nu bij ons in de praktijk een afspraak maken met Thijs. Hij is gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na COVID-19 en zal samen met u kijken naar een passend behandeltraject.

About the author
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down