ZwangerFit & MamaFit

Waarom ZwangerFit & MamaFit?

Bewegen/sporten tijdens een zwangerschap heeft veel voordelen. Je krijgt zo meer energie en je hebt minder kans op een depressie, incontinentie en complicaties tijdens de bevalling. De laatste drie maanden van je zwangerschap moet je het wel rustiger aan doen tijdens het sporten, en je oefeningen aanpassen. Het is belangrijk om te trainen in een tempo en met een belasting die prettig blijft voelen. Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid is essentieel. Veranderingen in je lichaam vragen om een aangepaste training. Je groeiende buik  zorgt voor een  toename van belasting van de gewrichten en de rug. Door op de juiste manier te sporten en bewegen blijf je fit en sterk en kun je klachten voorkomen. Daarnaast verlaagt je de kans op zwangerschapsvergiftiging en zwangerschapsdiabetes. Door dat je in een goede conditie blijft kan je de bevalling beter aan.

ZwangerFit & MamaFit   

Veel vrouwen vinden het lastig om tijdens de zwangerschap, en na de bevalling de juiste training, passend bij de eigen belastbaarheid, te bepalen. Daarom kan de begeleiding van een gekwalificeerde zwangerfit docent hierbij ondersteuning bieden. Wie bieden zowel lessen aan voor tijdens de zwangerschap(ZwangerFit) als daarna(MamaFit).

Vergoeding (of deels) vergoeding via de zorgverzekeraar is in sommige gevallen mogelijk. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of je hier voor in aanmerking komt.

ZwangerFit in Zuidhorn

ZwangerFit bestaat uit actieve trainingen voor zwangeren om tijdens de zwangerschap de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling. De trainingen zullen plaats vinden in ZwemCentrum Zuidhorn. De trainingen zullen onder leiding van een erkend ZwangerFit® docent worden gegeven. U kunt altijd een gratis proefles proberen. De ZwangerFit lessen vinden plaats op: Maandag 20:30 en Donderdag 20:15. 

MamaFit in Zuidhorn

MamaFit is het vervolg op ZwangerFit. Na je bevalling wil je weer snel in vorm komen en dat kan bij je vertrouwde ZwangerFit Trainer. Het is een groepstraining voor moeders vanaf de 4e week na de bevalling die weer in conditie willen komen en hun oude figuur terug willen krijgen. Er worden oefeningen gedaan om het uithoudingsvermogen en kracht te vergroten en de buik- en bekkenbodemspieren te trainen. Daarnaast wordt informatie gegeven over de volgende onderwerpen:


  • Hoe kom ik na mijn bevalling weer snel in vorm?
  • Welke oefeningen moet ik doen om weer snel een normale/platte buik te krijgen?
  • Wanneer mag ik weer sporten?
  • Hoe voorkom ik incontinentieklachten?
  • Hoe kan ik het beste mijn baby tillen/dragen?
  •  En alle andere vragen…

Liever individueel en niet gebonden aan een vast tijdstip? Dan kan dit ook individueel. De MamaFit les vindt plaats op dinsdag van 20:00 tot 21:00.

Individuele zwangerschapsbegeleiding in Zuidhorn

Individuele zwangerschapsbegeleiding is er voor aanstaande moeders om zich goed voor te bereiden op de bevalling. Hierbij ligt het accent op ontspanning en ademhalingsoefeningen. Daarnaast komen er verschillende houdingen waarin je kunt persen en de perstechniek aan bod.

Klantervaringen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Prima fitness centrum onder goede begeleiding ๐Ÿ‹๏ธ‍โ™‚๏ธ๐Ÿ‹๏ธ‍โ™€๏ธ๐Ÿ‹๏ธ‍โ™‚๏ธ

Renee

Fijne rustige omgeving ๐Ÿ‘waar gesport word ๐Ÿ‹๏ธ‍โ™€๏ธen goede begeleiding en behandeling door de fysiotherapeuten van Health Centre Zuidhorn
Jelly
fijne persoonlijke adviezen en begeleiding, hele goede sfeer en professionaliteit
Marijke

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.
arrow_drop_up arrow_drop_down